9 lipca 2021 roku, Fundacja Uniwersytecka w Stalowej Woli zakończyła realizację projektu pn. „POSIŁEK NA SYGNALE II EDYCJA”. Od 24 maja 2021 r. MensaQul przygotowała i  dostarczyła do SP ZZOZ Powiatowy Szpital Specjalistyczny w Stalowej Woli  dla Zespołu Ratownictwa Medycznego, Personelu Szpitalnego Oddziału Ratunkowego, Oddziału Intensywnej Opieki Medycznej oraz Kardiologi z łóżkami COVID-owymi 1.740 obiadów. Realizacja projektu nie byłaby możliwa bez wsparcia finansowego z Fundacji PZU oraz darowizn, które zostały przekazane przez:
-Miejski Zakład Komunalny  w Stalowej Woli
-Miasto Stalowa Wola
-SANBank Nadsański Bank Spółdzielczy
-SuperiorIndustriesProductionPoland  Sp. z o. o.
-ZakładyMetaloweDEZAMET Nowa Dęba
-Indywidualni Darczyńcy
Poprzez realizację projektu #POSIŁEKNASYGNALE, zarówno Fundacja Uniwersytecka w Stalowej Woli, jak i Partnerzy projektu pragnęli okazać solidarność i wsparcie Medykom w czasie pandemii. Jest to symboliczny wyraz wdzięczności Ratownikom Medycznym oraz Pracownikom SOR, OIOM, Kardiologii „COVID-owej”, którzy od 1,5 roku pracują na pierwszej linii w walce z COVID-19.
Łącznie, w dwóch edycjach projektu „PROJEKTU POSIŁEK NA SYGNALE”, Mensa Qul przygotowała i dostarczyła do stalowowolskiego szpitala blisko 3 tys. zestawów obiadowych. Zarząd Fundacji Uniwersyteckiej serdecznie dziękuje Fundacji PZU oraz wszystkim Darczyńcom za wsparcie realizacji 2-ch edycji projektu.

FB IMG 1611420183061  received 501213727536499

IMG 20210103 175408 received 430219891466548